Als schrijver voorlezen in de trein!

De Boekenweek is in volle gang en traditioneel mogen de lezers op de laatste zondag van de week gratis reizen met het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is dat extra leuk: een groep schrijvers uit heel Nederland zal op zondag 15 maart de trein nemen en voorlezen uit eigen werk. Ook ik doe daaraan mee en ik zal om 10:29u de trein vanuit Wolvega nemen richting Arnhem om van daaruit naar Den Bosch te reizen. Tussen 16:00 en 17:00 uur ontmoeten de schrijvers elkaar bij Julia’s op het station in Amersfoort. 

 

NS_treinWie gaan er mee?
Tien andere auteurs hebben ook toegezegd mee te doen met de voorleesactie. Liefhebbers van thrillers kunnen terecht bij Ilse Ruijters en fans van humor en romantiek zijn aan het juiste adres bij Yara March, Eline Stiekema en Lily Frank. Voor de fantasten zit Terrence Lauerhohn in de trein. Sherry Hussain, Katja de Man en Niels Roelen lezen voor uit hun romans en Lydia Rood vertegenwoordigt haar omvattende oeuvre voor zowel volwassenen als kinderen. Theo Jongedijk en ten slotte leest voor uit zijn non-fictieboeken. Via social media laten de schrijvers regelmatig weten in welke trein ze op dat moment voorlezen. Treinreizigers kunnen dit volgen op Twitter via de hashtags #SchrijversDieSporen, #Boekenweek en #Voorleesactie.

Voorlezen uit De Gedeelde Man


In welk genre mijn boek De Gedeelde Man valt? Het boek is het tweelingzusje van De Vreemdganger en de twee boeken lopen parallel in tijd en personages. Hoe zou je leven zijn gelopen als je anders had gekozen en niet zou zijn vreemdgegaan maar thuis eerlijk gesproken had over je gevoelens? Dat kun je lezen in mijn trilogie Dubbelliefde 3.0. Zondag lees ik voor uit deel 2, dat op 13 mei officieel de wereld in gaat. Spannend vind ik dat!

Hulp gezocht: reis, blog of twitter je mee?

In onderstaand filmpje kun je horen hoe en wat! Bekijk het filmpje

Wil je een stukje meereizen en erover delen op Social Media? Mail me of bel me 06 – 4555 0680

Schermafbeelding 2015-03-13 om 16.57.36
Oorsprong van de actie
De actie is bedacht door schrijfster Yara March en haar uitgever 202Publishers. Vorig jaar las March al voor in de trein en ontving daarbij zulke enthousiaste reacties, dat uitgever en auteur dit jaar besloten om ook andere schrijvers uit te nodigen. Op deze manier willen we de Boekenweek kleurrijk afsluiten.

De deelnemende auteurs:
Yara March
Lily Frank

 

Speak Your Mind

*