De eerste feedback is binnen!

Januari 2014 en de eerste feedback op deel 1 van mijn trilogie Dubbelliefde 3.0: ‘De waarheid achter de leugen / de vreemdganger’ is binnen.

feedbackFeedback is op de eerste plaats bedoeld om de kwaliteit van de roman een boost te geven. Dus niet bedoeld om de inhoud te delen met de wereld. Maar ik kan jullie wel vertellen dat ik er heel blij mee ben en ik wil er wel iets over kwijt. Voor mij is het positief als mensen geraakt worden, door het lezen, of dit nu ‘positief’ of ‘negatief’ is. Het allerbelangrijkste is voor mij dat iedereen het heel snel uit heeft en nieuwsgierig is naar het einde. Dat geeft mij het vertrouwen dat ik op de goede weg zit met deze investering!

De reactie van Renate Diks, van Schrijverij Mooi Mens die mij gaat helpen bij het uitgeven van de romans:

Ik had de neiging om door te lezen (moest nog andere dingen doen) omdat liefde en seks blijven boeien. Ik wilde weten hoe het Robbert, Elvie en Denise zou vergaan. Het verhaal verslapt geen moment en is boeiend en goed geschreven. Je beschrijft helder de gevoelens van de hoofdpersonen, het wringt nergens en maakt nieuwsgierig naar ‘De polyamorist’. Juist door twee boeken tegelijk uit te geven, ieder met een andere invalshoek, heb je iets unieks in handen.

Op je website beschrijf je het mooi: “Want uiteindelijk worstelt iedereen met dezelfde thema’s, ook al is de situatie tegengesteld. Menselijke emoties zijn zo universeel: verlangen naar geluk en liefde, schuld, schaamte, dankbaarheid, boosheid, passie, verdriet, onmacht…”

Een paar reacties van meelezers over het boek als geheel:

  • ‘Pakkend geschreven. Soms raakte ik geirriteerd, doordat ik me zo inleefde in de personages en ze af en toe zo met zichzelf in de knoop raakten’
  • Het boek heeft veel met me gedaan. Ik heb erg veel herkend. Ik denk dat als ik geen meelezer maar een gewone lezer zou zijn, had het boek in een heel korte tijd uitgelezen.’ 

Over bepaalde hoofdstukken:

  • ‘De pijn die in hoofdstuk … aan het licht komt…, dat raakte me het meest, dat voelde ècht aan.’
  • ‘Sterk geschreven dit hoofdstuk, ik kreeg er klamme handen en hartkloppingen van!’ 

Nu nog ‘even’ de feedback verwerken om de boel te optimaliseren :-).

Speak Your Mind

*