Een einde voor mij, een begin voor de wereld

Dat is wat vanochtend duidelijk werd in een gesprek met mijn coach. Jawel, het is heerlijk om wekelijks te sparren met een coach die me bijstaat in het ontwikkelingsproces van mijn bedrijf en mijn boeken. Twee boeken tegelijk in eigen beheer uitgeven is een behoorlijke klus als je dat nog nooit gedaan hebt.

Los van de financiele investering die ik doe, ben ik de afgelopen weken vooral bezig met het drukklaar maken van de boeken. Vele uren werk gaat zitten in corrigeren van teksten, nalopen van opgemaakte teksten en de vele beslismomenten tegenkomen, zoals de kleur en ontwerp van de covers, de lettertypes en vandaag over het logo van Dubbelliefde dat op de zijkant van het boek komt.

Hoera, het logo is klaar! 

logo_dubbelliefde_Z

Van dat laatste word ik vandaag erg blij. Zowel het logo in het groot als in het klein, is een logo waar ik me van voel stralen. Het is anders dan ik gedacht had, het is niet helemaal zoals ik het in mijn hoofd had en toch klopt het helemaal. Dank je wel Annelies van ontwerpbureau Zoolies! Dan besef ik weer hoe moeiteloos de dingen gaan als ik durf te vertrouwen en als ik luister naar de taal van mijn lichaam. Want dat geeft me feilloos antwoorden als ik het zelf even niet meer weet en als mijn ego me weer eens in de weg zit met een mindfuck van hier tot Tokio. Mijn lichaam weet het, verbonden met het grote geheel, mijn soulteam en de wereld.

Want natuurlijk ken ik ook de momenten dat de twijfel me overvalt. Ga ik het wel redden met al die boeken? Ga ik mijn investering van tienduizend euro wel terugverdienen? De aanmeldingen voor de boeken in de voorverkoop komen druppelend binnen. Dan slaat even de schrik om mijn hart: gaat het wel goed komen?

Loslaten en een nieuw begin

‘Natuurlijk,’ zegt mijn coach tegen me, ‘iedereen is op vakantie deze weken. Jij bent nu bijna klaar en dan mag je het loslaten. Voor jou eindigt het nu, maar voor de wereld begint het pas als je boek gelanceerd is. Het heeft daarna ook tijd nodig om iedereen te bereiken.’

Cover-Dubbelliefde-deel1F-Tranen springen me in de ogen als ze het zegt. Ik realiseer me dat het waar is. Als het boek eenmaal klaar is, rest me niets anders dan het los te laten en te vertrouwen dat de wereld de rest gaat doen. Voor nu voelt dat spannend want het is de periode dat je als het ware tussen twee werelden inhangt: het oude is bijna geëindigd en het nieuwe moet nog komen. Dat is spannend en onzeker en dat is helemaal normaal! Ik glimlach alweer door mijn tranen heen.9 jaar feest

Een einde voor mij, een begin voor de wereld. Daar waar het allemaal ooit om begon: mijn missie!

Op 9 september 2014 vier ik feest met de lancering van twee boeken. Een begin voor de wereld, het waarmaken van mijn missie.

Help je me mee?

Comments

  1. Leonie, ik ben zo blij dat je dit boek schrijft (excusez, boeken :-)) en ik ben ook heel blij dat je het deelt met ons, met de wereld. Ik ben ook nog dagelijks blij met dat wat ik van jou heb mogen leren! Ga zo door kanjer!

Speak Your Mind

*