Mijn vader over De vreemdganger

feedbackVandaag ontving ik weer een bericht van iemand die me laat weten dat De vreemdganger zo spannend is en dat ze niet kon stoppen met lezen tot het uit was. En hoe ze verlangt naar deel 2 dat in februari uitkomt. Wat is het toch fijn om deze feedback te krijgen en bemoedigend om door te gaan met mijn missie!

Mijn vader zei het heel anders toen ik hem afgelopen weekend opzocht. ‘Ik ben eigenlijk een beetje opgelucht nu ik het boek uit heb. Ik was even bang dat je maar zo’n flut-dingetje had geschreven maar dat is niet zo. Het is spannend van het begin tot het einde en soms verwoord je dingen zo mooi, dat blijft echt hangen. Je boek heeft heel veel indruk gemaakt. Ik weet zeker dat het een bestseller wordt.’

Leuk, die vader van mij die zo eerlijk is en die mij zo steunt! Dat is echt fijn om te merken. Toch is het ook leuk om te zien hoe dat gaat met feedback geven. Want ja, stel je voor dat je het boek helemaal niks vindt? Heb je me jaren gevolgd op social media en hoe ik beschrijf hoe ik mijn dromen wil waarmaken, gun je mij mijn succes en dan vind je het uiteindelijk helemaal niks? Een mooi voorbeeld van hoe moeilijk we het soms vinden om echt eerlijk te zijn tegen elkaar. De ontmoeting met niet durven zeggen wat je er van vindt, ligt besloten in ons pleasegedrag. We willen een ander nu eenmaal niet graag teleurstellen en zijn daarom geneigd onze mening voor ons te houden. 

Toch kan het zomaar gebeuren, dat je het niks vindt. Het lukt mij ook niet om bijvoorbeeld alle boeken van Geert Kimpen uit te lezen en toch vind ik hem een geweldige schrijver. Ik ben namelijk wel helemaal weg van zijn boekje De magie van de liefde. Soms kan een bepaalde stijl je aandacht niet vasthouden, of raakt een thema van een boek jou niet genoeg. Ik nodig iedereen dan ook uit om eerlijk te zijn over De Vreemdganger!

veerWat vind jij van het eerste deel van Dubbelliefde 3.0? Wat raakt jou bij het lezen van De vreemdganger? Lees de laatste lezersreacties hier en voeg vooral de jouwe toe! http://www.dubbelliefde.nl/reacties-van-lezers

Speak Your Mind

*