Recensie De Gedeelde Man – NDB Biblion

Het leven is volop in beweging rondom Dubbelliefde 3.0. en Love Unlimited. Deze week kwam me ter ore dat ‘de monogame partner van’ het boek Love Unlimited uit woede heeft vernietigd. Sja. Dat Love Unlimited een rol kan spelen bij mensen die op zoek zijn naar een manier om de wereld van polyamorie en monogamie met elkaar te verenigen, wist ik wel. Ik heb het boek zelfs als onderwerp gebruikt in mijn trilogie Dubbelliefde 3.0.

Vandaag ontving ik de recensie van De Gedeelde Man, deel 2 van de trilogie waarin de hoofdpersonen polyamorie als relatievorm proberen. Dit is wat recensent Anneke van Ammelrooy er over schreef. Met een bijzondere laatste zin: ‘De lezer moet kunnen verdragen dat de romanvorm wordt gebruikt voor de expliciete boodschap van een ‘gelovige’, met ook nog eens dialogen die tot voorbeeld willen dienen.’

Haha, wat geweldig verwoord! Ik herinner me de discussie die ik had met mijn schrijfcoach Yoeke Nagel toen ik dat deed: Love Unlimited als onderwerp nemen in de roman. Het is op het randje, vond zij, en ze vond dat ik in ieder geval moest schrappen dat hoofdpersoon Denise het boek maar niks vond. ‘Je gaat toch niet je eigen boek de grond in boren?’. Dus schrapte ik die passage.

Achteraf gezien zou het wel hilarisch zijn geweest en had het misschien de weerstand die de lezer kan voelen, naar beneden gehaald. Desalniettemin bekijk ik dit met humor. Want niemand anders dan ik weet wat er in deel 3 van de trilogie verschijnt: De Waarheid. Ook al moet het grootste deel nog geschreven worden: de inhoud staat al jaren in de steigers en de verhaallijn is klaar. Wachtend op tijd en geld om te investeren.

Van het universum leer ik dat alles precies op het juiste moment gebeurt. Daar gaan we voor. En deel 3 komt er, dat is iets wat zeker is. Binnen twee weken zit ik weer 9 dagen te tikken aan het manuscript. Wordt vervolgd…

recensie_gedeelde_man

Speak Your Mind

*