Schrijven, het verlangen van mijn ziel

Whoever you are, or whatever it is that you do, when you really want something, it’s because that desire originated in the soul of the universe. It’s your mission on earth.‘
― Paulo Coelho, The Alchemist

Deze quote omschrijft precies wat ik ervaar wat betreft mijn trilogie Dubbelliefde 3.0. Een tijdje was het stil, omdat alle aandacht uitging naar de publicatie van deel 1 en 2. Deel 3 moest nog geschreven worden, maar het voelde een beetje als vergeefse moeite. Want, zo was mijn gedachte, als deel 1 en 2 nog niet eens een mega-doorslaand-succes is, wat is dan het nut van schrijven? Waarom zou ik al die moeite doen als het bij voorbaat al niet verkocht gaat worden? Een supernegatieve gedachte natuurlijk.

De roep van mijn hart

Sja. En die was niet echt behulpzaam. Tijdens mijn vakantie echter verschenen er zomaar een aantal geweldige reviews van het Spiegelboek dat deel 1 en 2 beiden omvat. Ineens voelde ik het: ik moet schrijven! De drang vanuit mijn hart is te groot en mijn hoofdpersonen willen de wereld laten weten waarom ze toch al dat gedoe in die relaties zijn aangegaan. En ik weet: ik heb zoveel te vertellen en ervaren dat ik wil verwerken in deel 3: De Waarheid. Het maakt niet uit of het verkocht gaat worden: dit is wat mijn hart wil!

Door de diepe ontspanning en de aanwezigheid van inspirerende mensen, alsmede een groots liefdesdrama dat zich voor mijn ogen voltrok, voelde ik dat het schrijverschap weer vlam vatte. Dus pakte ik mijn laptop.

Magisch schrijven

Anderhalf jaar geleden had ik al de opzet gemaakt van deel 3 van Dubbelliefde. De hoofdstukken en wat er in zou gaan gebeuren met hier en daar een opening houdend want ‘het boek wordt via mij geschreven’ en ik voelde: het gaat zich allemaal wel ontvouwen. Maar tot mijn grote verrassing ontvouwde zich in het derde hoofdstuk al een situatie die ik zelf nooit verzonnen zou hebben. Het was een ervaring van mijn wereldreis die in 2001 een diepe indruk op me gemaakt had en die ik wilde verwerken. Ik had echter niet verwacht dat mijn hoofdpersoon heel anders zou reageren dan ik, en dat daardoor het verhaal een hele andere wending krijgt!

Wie schrijft: wij of jij?

‘If you let us write the book, the end will be different than you planned one and a half year ago. You have to make up your mind what you want,’ zeiden mijn gidsen. Ik heb het maar even laten bezinken. Want ja, ook mijn ontwikkeling is natuurlijk niet stil blijven staan de afgelopen jaren. Dus kan het zomaar zijn dat het boek heel anders gaat aflopen dan ik oorspronkelijk heb gepland. De vraag is: geef ik me over of bepaal ik het zelf?

Het mooiste is natuurlijk als er co-creatie is tussen het universum en mij. Volgende week ga ik weer schrijven. Ik ben heel benieuwd wat mijn hoofdpersonen en het universum dit keer voor mij in petto hebben!

Wil je deel 1 en 2 bestellen, dan kan dat hier. Je kunt er ook de reviews lezen en sterren tellen! 

Speak Your Mind

*