Twee boeken naar de drukker!

3 boeken op rijtje-logo_MHet zijn spannende dagen. Vandaag gaan na een laatste check- en opmaakronde, twee PDF’s naar de drukker: De vreemdganger en de 2e herziene druk van Love Unlimited. Dat laatste is het meeste werk, omdat het boek heel mooi in twee kleuren is opgemaakt, met allerlei ondersteunende illustraties. Dat betekent ook dat er veel gemakkelijker fouten en inconsequenties insluipen.

Gelukkig heb ik een geweldige corrector en zijn er nog een viertal extra ogen van lieve meelezers die dit weekend en vandaag door het hele boek gaan en die er toch nog wat stomme fouten uit gehaald hebben die wij allemaal over het hoofd zagen. Soms word je blind voor je eigen schrijfsels.

groeneboekjeIk ben benieuwd of het eindresultaat nu echt foutloos gaat zijn. En oh ja, ik ontdek dat er een nieuwe Nederlandse spelling is volgens allerlei afspraken in een groen boekje en andere schrijfwijzers en dat ze tegenwoordig dus veel meer woorden aan elkaar schrijven, die we vroeger los van elkaar moesten zetten. En wist je dat je perse niet meer met een streepje op de e schrijft, maar als twee losse woorden: per se? Ik wist het niet. Nu weet jij het ook. Dus als je straks denkt dat je nog een foutje ziet: dan is het de nieuwe Nederlandse spelling hahaha.

En uiteindelijk gaat het natuurlijk om de intentie van de boodschap van de boeken. Die is veeeeel belangrijker! Ik hoop dat straks iedereen onwijs gaat genieten van de boeken!

Speak Your Mind

*