De boektrailer is klaar! Van kritiek naar kwaliteit

Hoeraaaaaa! De boektrailer is klaar! Na vele maanden werk is het dan zo ver. Wat was het een klus!

boektrailerEerst het zoeken naar de juiste figuranten. De hoofdpersoon Robert was zo gekozen. Dirk Gunter Mohr voldeed in mijn ogen perfect aan de beschrijving van de hoofdpersoon. Voor Elvie, zijn vrouw, bleek het veel lastiger een geschikt iemand te vinden. En ik ben een zeur. Ze moet namelijk wel even de perfecte uitstraling hebben. Bij het beschrijven van het uiterlijk van Elvie destijds, dacht ik aan een vrouw als Miranda, mijn oude vriendin en collega. Iemand met uitstraling, klasse en een natuurlijke verschijning. Iemand waar iedereen zich in zou kunnen herkennen en waar iedereen van zou kunnen houden.

Op zoek naar de juiste figuranten

Toen we niemand konden vinden bedacht ik ineens dat Miranda zelf misschien wel Elvie wilde spelen. Zo gezegd zo gedaan, ik heb haar gevraagd en het bleek een schot in de roos! Voor de rol van Denise kozen we uiteindelijk voor Fatima Hanfur. Met de juiste kleding moest dat ook lukken. Wat heeft ze leuke dingen laten zien! Het dagje filmen in Amsterdam begin december was superleuk om te doen. We hadden natuurlijk veel te veel materiaal dat we het liefst allemaal in de trailer wilden stoppen.

Van ongezouten kritiek naar kwaliteit

Dat het teveel was kregen we ook terug te horen van de mensen die we de eerste versie lieten zien. Er kwam pittige en ongezouten kritiek. Het leek wel een soap in plaats van een boektrailer! Er volgde een tweede versie, een derde, een vierde en een vijfde versie. Eerlijk gezegd ben ik de tel kwijt geraakt maar mijn lichaam vertelde me haarfijn of we er al waren of niet. Van mijn vroegere werk bij Philips Medical Systems weet ik als geen ander dat juist de meest kritische feedback zorgt voor kwaliteit. Vandaag ontving ik de laatste versie. Toen ik hem helemaal gezien had, barste ik in tranen uit. Ik voelde alles in mijn lichaam tintelen van top tot teen. Dit is hem!

Huilen van geluk en opluchting

Huilend bekeek ik de trailer nog een keer. Ja ja jaaaaaa! Alles in mij zei JA! Wat een opluchting, wat een blijdschap! Want ja, inmiddels zijn we wel twee maanden verder. Deniz Hammers van Deniz Video Productions heeft de trailer gemaakt en mag trots zijn op het resultaat. Ondertussen verloopt ook de financiering van de boeken niet helemaal volgens plan. Maar niet getreurd, we blijven vertrouwen op de perfecte oplossing. Op 5 mei ligt De gedeelde man en een heus Dubbelboek van deel 1 en 2 in de winkels en vier ik een feestje. Doe je mee?

Bekijk boektrailer

boektrailer

 

 

Speak Your Mind

*