De overeenkomst tussen Sinterklaas en De vreemdganger

Sinterklaas bestaat niet

Sinterklaascadeau_vreemdgangerNatuurlijk weten we dat Sinterklaas niet bestaat. Iedere man kan Sinterklaas zijn. Trek hem een tabberd aan, bind hem een grijze baard voor, geef hem een staf, een mijter en een wit paard en voila, Sinterklaas is geboren. Ieder jaar gebeurt dat trouw opnieuw in de maand november. Hoewel we allemaal weten dat de Goedheiligman niet bestaat, doen we toch allemaal mee aan het grote feest van Sinterklaas. Want jawel, de feestelijke viering levert ons allemaal veel gezelligheid op. Zwarte, witte en kleurige pieten ondersteunen zijn diensten, want in zijn eentje kan hij het niet waarmaken.

Op pakjesavond stoeien we met elkaars  schaduwkanten en zetten we deze in het licht middels surprises en gedichten. We lachen om onze onkunde en stommiteiten en nemen ons voor het in de toekomst anders te doen. Tot we ontdekken dat we er toch weer zijn ingetrapt, want iedere jaar opnieuw worden we opnieuw te grazen genomen. Surprise!

Vreemdgaan? Dat doen anderen, toch…? 

Zo is het ook met vreemdgaan. We doen allemaal alsof wij het niet zijn die vreemdgaan. Nee, we wijzen massaal naar onze buurman, onze collega, of onze vriend die het zwartepietenpak van De Vreemdganger heeft aangetrokken. Daarbij vinden we er massaal iets van. Zo niet, dan houden we onze mond want we willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Net zoals we doen bij onze kinderen die nog zo geloven in Sinterklaas. We spreken er niet over, we zwijgen.

Toch kan het ons allemaal overkomen. Iedereen kan een vreemdganger zijn. Stop wat liefdesvirus in een doosje, kijk in een paar bijzondere ogen, voel de aantrekkingskracht, ervaar de vlinders in je buik, voer het gevoel met liefde en passie, volg je verlangen, lieg of zwijg erover tegen je partner en voila, de vreemdganger is geboren. Dat kunnen zowel mannen als vrouwen zijn!

Dag Sinterklaasje! 

sinterklaasTotdat de dag komt dat het uitkomt. Je ontdekt dat Sinterklaas niet bestaat. Het huis is te klein en de teleurstelling groot. Dat had je toch nooit gedacht. Dat je ouders je toch zo voor de gek hebben gehouden, dat de hele wereld weet dat die Sinterklaas niet bestaat, behalve jij. Je voelt je te stom voor woorden en je voelt je verraden. Je bent boos en je twijfelt aan jezelf hoe je het toch ooit hebt kunnen geloven dat ie echt bestond. Maar ja, het was wel heel leuk en je kreeg er ook veel voor terug: suikergoed, snoepjes, aandacht en vele cadeautjes! Welk kind wil dat nu niet?

Ook bij vreemdgaan is het leuk zolang het goed gaat. Je geniet van de heerlijke spanning: wanneer zie ik hem of haar weer, wanneer zijn er snoepmomentjes van liefdessuikergoed en wanneer ontvang of stuur je weer zo’n lieftallig liefdesgedicht? Wat kun je doen om het verborgen te houden voor je omgeving? Of is er toch al ergens iemand die het door heeft, maar die niets zegt omwille van de lieve vrede?

snoephartjesTot de dag dat het uitkomt. Ook dan is de teleurstelling groot als blijkt dat je partner niet degene is die je dacht dat hij of zij was. Iedereen wist het, behalve jij! Of hoe diep lijkt de liefde te zijn geweest, als je geheime liefde uiteindelijk toch niet voor jou, de minnaar of minnares kiest maar bij de huwelijkse partner blijft? Wie is er in dit geval de zwarte piet? Was jij het niet? Of is het toch De Vreemdganger?

Maar ja, de liefde hè? Het was toch wel heel leuk allemaal. En hoeveel energie kreeg je er niet van? Wat werd je heerlijk bevestigd in je zelfvertrouwen, want jij was toch alweer bijna vergeten hoe geweldig je eigenlijk bent. Liefde laat je groeien, zelfs al was het een beetje vreemd…

Vreemdgaan is niet vreemd, het is een gevolg van…

Massaal vinden we er wat van. We wensen dat het ons nooit overkomt, want het lijkt ons vreselijk. Tot het moment daar is en je er niet langer omheen kunt. Als je ontdekt dat gevoelens hebben voor een ander zomaar kan ontstaan. Als je ontdekt dat niets is wat het lijkt. Als blijkt dat liefde zoveel verder gaat dan je dacht. Als je ontdekt dat het beeld van de monogame liefde, niet past bij wie jij bent of hoe jij de liefde wilt leven. Vreemdgaan is het gevolg van het ontkennen van de werkelijkheid. We zijn als mens niet zo monogaam als we denken. Wat zou er gebeuren als we er over zouden kunnen praten met onze partners, onze buren, onze collega’s en onze vrienden? Als we open durfden te zijn over onze verlangens en gevoelens voor anderen?

De waarheid achter De Vreemdganger

3 boeken op rijtje-logo_MSinterklaas is in het land. De vreemdganger is er ondertussen ook. Als onderdeel van de trilogie Dubbelliefde 3.0 laat auteur Leonie Linssen je een kijkje nemen in het boek van Sinterklaas dat ‘De Vreemdganger’ heet. Leonie Linssen laat je de waarheid ontdekken achter de leugen. Ze neemt je mee in de belevingswereld van Robbert, zijn vrouw Elvie en zijn minnares Denise.

Wat bezielt iemand om vreemd te gaan terwijl hij wel van zijn partner houdt? Waar haalt een vrouw het lef vandaan zich in een huwelijksrelatie te mengen? Hoe reageert een vrouw die vermoedt dat ze bedrogen wordt? Hoe gaat Robbert om met de naderende dood van zijn vader, met wie hij al jaren geen contact meer heeft? Hoe ver durft Denise te gaan in haar grenzeloze verlangen naar een volwaardige relatie? Hoe reageert Elvie hierop en wat is het effect op hun kinderen?

In Dubbelliefde 3.0 ontmoet je de diepere beweegredenen en verlangens van alle betrokkenen. De trilogie neemt je mee op een reis door ieders belevingswereld, waardoor je gedwongen wordt er iets van te vinden, als je dat nog niet deedDe vreemdganger laat je zien waartoe liefde in staat is: liefde voor jezelf of liefde voor een ander. Bestel het boek

De vreemdganger als Sinterklaas cadeau – zonder verzendkosten

Cover-Dubbelliefde-deel1F-Wil jij De Vreemdganger cadeau doen aan iemand? In de Sinterklaas periode neem ik de verzendkosten voor mijn rekening. Dit aanbod geldt tot/met 5 december 2014. Maak 17 euro over op rekening NL90 TRIO 01976568 70 tav Verander je Wereld ovv De vreemdganger. Stuur een mail met je naam en adres naar info@liefdedelen.nl en vermeld dat je Dubbelliefde deel 1 wilt en hebt betaald. Dan stuur ik het boek naar je toe. Wil je het boek laten opsturen naar iemand anders? Vermeld dit duidelijk in de mail en laat me weten voor wie het boek is. Ik stuur desgewenst een gesigneerd exemplaar. 

PS: blijf vooral geloven in de liefde. Liefde is de essentie, in welke vorm dan ook. Dat kan zelfs Sinterklaas met zijn grote hart je vertellen! 

Speak Your Mind

*