Van twee losse delen naar een dubbelboek?

Het zijn spannende tijden. Niets gaat zoals ik het gedacht had en steeds opnieuw word ik uitgedaagd mijn verwachtingen overboord te gooien en daarbij te blijven vertrouwen op mijn creaties en dat alles gaat zoals het hoort te gaan. Althans dat is de boodschap vanuit het universum. Als mens denk ik wel eens: nu is het genoeg hoor, ik heb genoeg tegenslag gehad!

3 boeken op rijtje-logo_MIn 2011 toen ik met het schrijven van Dubbelliefde 3.0 begon, had ik het idee om twee romans te schrijven die parallel lopen in tijd en personages. Ik wilde ze samen uitbrengen in een Dubbelroman die je via twee zijden kunt lezen en die in het midden bij elkaar komen. Pas veel later, in 2013 ontstond het idee om er een trilogie van te maken waarbij deel 1 en 2 op een bepaald punt in de toekomst, weer bij elkaar komen. Tegen de tijd dat ik wilde publiceren daagde het universum me uit om eerst De vreemdganger in een kleine oplage uit te brengen. Dat gebeurde in september 2014.

Nu we een paar maanden verder zijn, begrijp ik helemaal waarom de kosmos me deze boodschap bleef sturen. Ik moest namelijk ook nog even tussen de bedrijven door uitvinden wat het uitgeversvak inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Dat is nogal wat! De uitgeversbranche is een ingewikkelde wereld die ik echt even goed moest leren kennen. Een misdruk door communicatieproblemen moest ook eerst nog rechtgezet worden. Daardoor bleef er nauwelijks tijd over voor marketing, om het boek ook op zijn best te laten landen in de wereld. Welkom in de nieuwe wereld!

3D cover De gedeelde man transp schaduw-05Nu is deel 2, De gedeelde man, bijna klaar en het idee om alsnog een dubbelboek te maken, blijft maar aan me knagen. Zo was het ooit bedoeld en zo mag het eigenlijk ook de wereld in! Compleet met boektrailer en al. De financiële middelen hiervoor bij elkaar krijgen is een nieuwe uitdaging. Nee, het loopt niet zoals ik gehoopt had waardoor het nu onduidelijk is hoeveel geld ik kan investeren in de druk van een dubbelboek en de marketing ervan.

Morgen heb ik een telefonische belafspraak met de belastingdienst. Ik hoop hierbij groen licht te krijgen voor het met terugwerkende kracht boeken van de afkoop van een woekerpolis op het belastingjaar 2014. Dan kunnen mijn plannen doorgaan zoals gepland. Het zou mooi zijn als het toch allemaal nog kan en ik de ruimte heb die ik mezelf gegeven heb door 2 woekerpolissen af te kopen. Geld dat eigenlijk bestemd was voor mijn pensioen. Je moet er wat over hebben om je hart te volgen. Want dat is wat ik doe.

Hoe dan ook, dat dubbelboek gaat er komen. Is het niet op 14 februari dit jaar, dan komt het gewoon later. Wie zijn hart volgt vindt altijd mogelijkheden. De wereld heeft deze boeken nodig om een ander licht te laten schijnen op de liefde. Want liefde is oneindig en gaat zoveel verder dan je denkt. Je leest er straks alles over in Dubbelliefde 3.0. Nog even geduld mensen!

PS: De gedeelde man is nu al als los boek te bestellen in de webshop. Met korting tot de publicatiedatum!

Speak Your Mind

*