Een ebook voor 17 euro? Ben je besodemieterd!

Cover-Dubbelliefde-deel1F-

B: Jeetje, Suus, moet je zien, die Leonie Linssen vraagt voor haar ebook hetzelfde bedrag als voor de papieren versie! Belachelijk! (laat website op mobieltje zien)

S: Echt waar? Nou, dat moet wel een vergissing zijn. Ebooks zijn altijd goedkoper dan gedrukte boeken.

B: Nou het staat er echt hoor. Oké, het scheelt 1 cent, het ebook is 16,99. Wie gaat dat nu uitgeven voor een electronisch boek als je er zoveel gratis kunt lezen?

S: Ja, ik denk niemand dan hè. Tenzij je dat boek natuurlijk perse wilt lezen. Maar dan bestel je natuurlijk gewoon de geprinte versie. Zoals ik. (Haalt boek uit tas en grijnst)

B: A me hoela. Ik wil geen papieren boek als ik op vakantie ben. Sinds ik een ereader gebruik, heb ik nooit meer een papieren boek aangeraakt. Heerlijk gemakkelijk hoor, het weegt niks en er is zoveel gratis te lezen of voor een paar piek!

S: Ja, jij bent altijd al een hebberd geweest. Altijd voor een dubbeltje op de eerste rang. Dat ben jij ten voeten uit, hoor Bart.

B: Ik een hebberd? Ik ben gewoon slim! Ik ga gewoon niet meer geld uitgeven dan nodig is. En ik ga echt geen 17 euro uitgeven aan een ebook. Tssss. Daar drink ik liever een biertje voor (neemt slok van zijn bier)

S: Maar dan lees je dit boek dus niet. Dat is eigenlijk wel zonde.

B: Hoezo zonde? Is het zoiets bijzonders dan?

S: Ik heb horen zeggen dat De vreemdganger je heel goed laat voelen hoe het is voor alle betrokkenen in zo’n situatie. En dat het leest als een trein.

B: Dat kan wel zijn, maar ik vind het gewoon overdreven! 17 euro! Doe normaal! Die meid heeft het in haar bol! Dat is wat ik denk!

S: Je zou haar ook het voordeel van de twijfel kunnen geven. Ik heb begrepen dat ze met de opbrengsten van De vreemdganger, de druk van haar tweede deel wil bekostigen. Ze doet alles in eigen beheer en heeft zelfs geld geleend om De vreemdganger te kunnen laten drukken. Heb je die andere blog gelezen? Schrijvers worden echt onderbetaald. En dat tweede boek MOET ik gewoon hebben hoor. Ik ben zo nieuwsgierig!

B: Waarom MOET je dat boek hebben dan? Wat is er dan zo speciaal aan? (kijkt vragend)

S: Daarin neemt de hoofdpersoon het besluit om niet vreemd te gaan, maar om eerlijk te zijn over zijn gevoelens voor die andere vrouw. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar het verschil tussen die twee keuzemogelijkheden. Hoe het dan afloopt. (kijkt met glazige ogen mijmerend in de verte)

B: Heb jij de behoefte soms om het met iemand anders te doen dan? Nou, Suus, kom op! Je gaat me toch niet vertellen dat je ook stiekem met anderen wil vozen!   (fronst diep)

S: (legt liefdevol haar hand op zijn arm) Nou, nee schat, dat niet echt. Ik heb aan jou meer dan genoeg. Maar ik ben wel nieuwsgierig hoe dat gaat in dergelijke relaties. Marja en Ron, je weet wel, die zitten er midden in, zo’n open relatie. Marja heeft zo moeten huilen bij De vreemdganger. Zoveel herkenning. Ze kan niet wachten tot De gedeelde man uit komt in februari.

B: De gedeelde man? Ik ga mezelf echt niet delen hoor. En ik wil jou ook niet delen. Als je dat maar weet. (neemt slok van zijn bier)

S: Ik wil je ook niet delen, lieverd. Je bent en blijft mijn nummer een. Echt. (kust hem) Ik ben gewoon nieuwsgierig. Ik zou het leuk vinden om het er met jou ook eens over te hebben. Gewoon praten weet je wel. Bestel dat ebook nu maar gewoon. Dan hebben we gespreksstof voor onze vakantie. Liefde en seks, daar gaat het allemaal over. Daar ben jij toch dol op? Het leest als een tierelier heb ik me laten vertellen. Net als Kluun en Heleen van Royen.

B: Mmm. Seks zeg je? Misschien moet ik het toch maar eens lezen (legt zijn hand op haar been en kijkt haar indringend aan)

S: (negeert blik) De eerste hoofdstukken kun je zo downloaden, had je dat ook al gezien?

B: Waar dan?

S: (gritst mobieltje uit zijn handen) Nou hier. Hup. Beloof me dat je het gaat lezen? (kijkt hem smekend aan)

B: Oke, oke. Als het me bevalt, dan bestel ik dat ebook wel. Maar dan gaan we nu naar binnen.

S: Naar binnen?

B: Ik heb zo’n ongelofelijk veel zin in je! Lezen over seks is een, praten over seks is twee, maar seks hebben: dat is toch het allerbeste (drinkt glas leeg en pakt Suus bij haar hand)

S: (****)

 

Dit is een blik in de toekomst. Binnenkort kun je De Vreemdganger ook als ebook bestellen voor 16,99. De eerste hoofdstukken kun je nu al downloaden. Dat kan hier. Je kunt het boek ook bestellen op deze pagina.

Speak Your Mind

*